A Butterfly Effect zenekar, amely a pillangóhatás káoszelméleti fogalmáról nevezte el magát, igazán különleges kamaraformáció. 2010-es megalakulásuk óta fejlesztik unikális, a jazz, a népzene, a hiphop és a klasszikus zene elemeit magába foglaló zenéjüket.
Néhány szó a tagokról:
Vázsonyi János, az elmúlt másfél évtized egyik legismertebb magyar szaxofon osa, több lemeze jelent már meg a klasszikus zenétől a dzsesszen át az elektronikus zenéig számos műfajban.

Magyar Bori énekesnő leginkább a balkáni, roma és közel-keleti tradiciókat magyar népzenébe, illetve világzenébe oltó Besh O Drom zenekarból ismerhető, de énekelt már Bobby Mcferrinnel is Moszkvában és Budapesten.

Kardos Dániel a legsokoldalúbb magyar gitárosok egyike, számos együttesben működik közre egyéni gitárhangzásával. (pl. Sleeping Camels, Kiende, Marge, Ektar, Duende, Hagesher, TrióM, Kardos Négyes, KTM Trió) Több mint 20 lemezen működik közre.Játékában keverednek a jazz, a balkáni, a közel-keleti és az indiai zene elemei. Zeneszerzőként is tevékenykedik. Magyar játékfilmek, köztük “Vespa” című alkotás zenéjének szerzője és különdíjasa.

A zenekar negyedik, utóbb csatlakozott tagja Dömötör Tamás, aki technikai eszközöket és komoly hangszerparkot megszégyenítő minőségben állít elő ritmusokat szája és torka segítségével. A beatbox-technika hazai élharcosa a műfaj országos bajnoka, világbajnoki második helyezett szájdobos. Feltett szándéka a beatbox akadémiai szintre emelése.

Share