Egész napos, napfényes, városi zsúr az Auróra kertjében – növénycsereberével, pészachi és húsvéti ételekkel és fincsi zenével!

Használjuk ki, hogy immáron nagy PÉNTEK is nagybetűs ÜNNEP lett. Nyuszi helyett Panda, húsvét helyett pészach, hervadó ibolya helyett virágzó szobanövény, pészach helyett húsvét, vasárnap helyett péntek. Növény csere-bere, pészachi és húsvéti ételekkel, ördögbottal és hullahoppkarikával, fincsi zenével és szabad levegővel várunk titetket az Auróra Kertjében. Élvezzük együtt a napot, amikor még se nyuszi, se tojás, se locsolók, csak a nyugi.

12:00-17:00: Növény csere-bere
12:00-15:00: ÖsszNépi bográcsozás – pészachi és húsvéti ételek – aprítástól az evésig
13-16:00: INSpirál Cirkuszközpont – Zsonglőr Játszóház
16:30-18:00: Panda Elektroakusztik

NÖVÉNY CSERE-BERE
Gondviselésed nyomán túl sok teret hódítottak fotoszintetizáló barátaid a lakásodban? Cseréld őket kisebbre! Nem bimbódzó a kapcsolatod az orchideáddal? Hátha van, aki több szerencsével jár! A kaktuszok kimásznak már a terráriumból? Hozd el az ifjoncokat! Zárva és nyitvatermők, tűlevelűek, pozsgások, szirombajnokok, páfrányok, túl nagy és túl kicsi növényeiddel együtt várunk az Auróra második növénycseréjén.

ÖSSZNÉPI BOGRÁCSOZÁS
Mikor ettél utoljára tojásos galuskát bográcsból? És húslevest maces gombóccal? Délben elkezdjük a főzőcskét, a menü tárgyát egy zsidó és egy hagyományos húsvéti egytálétel képzi, hódolva ezzel a kulturális sokszínűség gasztronómiai oltára előtt. Kuktáskodni, kavargatni vagy csak épp jó időben érkezni ér.

ZSONGLŐR JÁTSZÓHÁZ
Ha még nem tudod mit kérj a nyuszitól, még épp időben…garantáltan rákkattansz majd valamelyik zsonglőr kütyüre. Az INSpirál játszóházában a kipróbálhatsz sokféle színes eszközt, és megtanulhatod a zsonglőrködés alapjait: labdával, buzogánnyal, diaboloval, ördögbottal vagy más egyéb játékkal. A zsonglőr játékok minden korosztály számára – felnőtteknek különösen! – ajánlott, hiszen amellett, hogy remek szórakozás, sajátosan fejleszti a készségeinket is, mint koordináció, koncentráció, kézügyesség. Ha még nem próbáltad azért, ha menőzni akarsz azért!

PANDA ELEKTROAKUSZTIK
Panda Elektroakusztik: Vita tárgyát képzi, hogy melyik cukibb a panda vagy a nyuszi. Szerintünk a panda. Plusz ez panda ráadásul egy olyan projektben pörög, melynek lényege, hogy egymással ritkán találkozó dolgokat hozzon és keverjen össze; az elektronikus zenét az akusztikussal, az improvizációt a kötött loopokkal, az élő hangszeres zenét a dj szettel. Tekintettel a PÉNTEKre, a Pészachot a Húsvéttal. Panda egyébként egész nap pakolgatja majd nekünk a jobbnál jobb zenéket, délután pedig kiegészül: Szabó Mátyással: basszusgitáron, Bordás Zoltánnal dobon és Klimó Lászlóval szitáron.

Share