Két elképesztően jó roma zenét – és nemcsak roma zenét – játszó zenekar egymás után. Cigányzene, jazz, városi folklór, balkáni dallamok és még sok más finomság.

Mata&Musa:
20:00-21:30

Tagok:
Mata Aladár – billentyűk, szájbőgő
Mata Alexa – kahon, ének
Mata Hajnalka – ének
Musa Noémi – ének
Musa Szandra – ének
Musa Krisztián – gitár, ének, szájbőgő

Lashe Shave
21:30-23:00

Tagok:
Kispaci (Balogh Lajos) – cajon, szájbőgő
Pityu (Farkas Pisti) – gitár, ének
Csompi Guszti (Balogh Gusztáv) – ének, gitár, hegedű
Burai Ferenc – billentyű
Gáspár Kálmán – cimbalom

Mata&Musa:
Az M&M a Mata és a Musa család tagjaiból áll, akik a családi hagyomány és a közös kísérletezések útján találták meg saját hangjukat a zenében. Repertoárjuk a cigányzenétől a felkapott slágereken át egészen a jazzig terjed, fellépéseiket táncos produkciókkal színesítik.

A Pro Progressione, a Journey/DROM projekt magyarországi partnere, már évek óta foglalkozik szociálisan hátrányos helyzetű fiatalokkal. A szervezet egyik fontos célkitűzése, hogy hazai és nemzetközi bemutatkozási lehetőséget biztosítson tehetséges fiatal művészek számára. A koncert bemutatkozási lehetőség a fiatalok számára a nyolcadik kerület underground szcénjában.

Lashe Shave:
A Lashe Shave Együttes&Kethane tánccsoport 2013-ban alakult meg Budapesten, különböző korábbi zenekarok tagjaiból (Ternipe, Etnorom, Kalyi Jag, Khamoro), és azóta is töretlenül fókuszálnak a zenélésre. A hangszerekből a városi folklór dallamai csendülnek fel, a szabolcsi és a hagyományos erdélyi roma zenét pedig magyar népdalokkal, illetve balkáni és spanyol cigány dalokkal vegyítik. A formáció aktívan támogatja a gyermekek tehetségének kibontakoztatását, és a roma kultúra megismertetését és ápolását is fontosnak tartják

Share

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>